Tips voor het kopen van een auto

Auto’s zijn niet goedkoop, waardoor er veel ruimte is voor fouten en te veel betalen. U kunt een auto kopen die niet aan uw behoeften voldoet, te duur is en meer. Met deze tips kunt u best wat geld besparen.

Zoek uit hoeveel uw inruil waard is.

Een van de beste tips voor het kopen van een nieuwe auto als u in uw voertuig handelt, is te weten hoeveel het waard is voordat u een autodealer betreedt.

Kelley Blue Book is een geweldige bron om te onderzoeken wat je oude auto waard is. Hoewel je misschien niet het exacte bedrag krijgt dat Kelley Blue Book beweert te krijgen, kan het een goede schatting of een goed beginpunt zijn bij het onderhandelen met de autodealer. Door rdw kenteken checken kunt u ook veel informatie over de auto krijgen zoals schadeverleden en inruilwaarde. De wegenbelasting op kenteken nagaan is ook mogelijk. Zo weet u hoeveel u daarvoor moet betalen.

Weet wanneer je moet winkelen.

Er zijn bepaalde tijden van de maand en het jaar die beter zijn voor autowinkelen dan andere. Als een dealer probeert zijn verkoopquotum te halen, is de kans groter dat hij u een deal geeft dan wanneer hij zijn quotum al heeft overtroffen of als dit het begin van zijn quotum is.

Dit komt omdat autofabrikanten bonussen en extra prikkels geven aan autodealers die een bepaald aantal voertuigen verkopen. Dit geeft autodealers extra motivatie om echt goede deals te geven als ze dichtbij hun quotum zijn.

Dit is een van de beste tips voor het kopen van een nieuwe auto die mijn man heeft geleerd van het verkopen van auto’s.

Om de beste tijd om te winkelen voor een nieuwe auto te weten, wilt u misschien vrienden maken met een autoverkoper, erachter komen wanneer hun einde van de maand of het einde van het kwartaal is, enzovoort. Of je kunt het gewoon aan iemand bij de autodealer vragen.

Wees niet bang om te onderhandelen.

Zelfs als u korting krijgt, zoals een korting van een autofabrikant, moet u nog steeds onderhandelen. Vaak betekenen die vrienden- en familiekortingen dat u helemaal niet kunt onderhandelen, wat ertoe kan leiden dat u daadwerkelijk een hogere prijs betaalt.

Autoverkopen zijn meestal bedoeld om te worden onderhandeld, of het nu gaat om een ​​gloednieuw voertuig of een gebruikte. Als je niet onderhandelt, verlies je waarschijnlijk veel geld.

Over andere aspecten van het voertuigaankoopproces kan ook worden onderhandeld, waaronder uw inruilvoertuig, garanties, rentetarieven, add-ons en meer.